Οι MΜΜΔ – Mohammad live στο πνευματικό κέντρο Ιωαννίνων

Το duo των Mohammad λαξεύει τον μονολιθικό ήχο του, προσμειγνύοντας χαμηλές συχνότητες, παραμορφώσεις, σκοτεινές υφές και απόμακρες folk αποχρώσεις, που αναπαράγονται από αυτοσχέδια όργανα και προγράμματα.
Ιδιαίτερα γόνιμοι και παραγωγικοί δισκογραφικά μέχρι σήμερα, οι Mohammad αποτελούν ένα ηχητικό οπλοστάσιο που ξεδιπλώνεται εξίσου αποτελεσματικά στις ζωντανές τους εμφανίσεις αλλά και στο στούντιο, εν μέσω μιας τελετουργικής εμπειρίας, που έχει στο παρελθόν χαρακτηριστεί ως “chamber doom” (ο θάλαμος της κατάρας) και που με ευκολία προκαλεί μια ευρεία συναισθηματική παλέτα.

MΜΜΔ - Mohammad live

Ξεδιπλώνοντας γήινες κραυγές και απόκοσμες ψαλμωδίες, πάνω από τις χαρακτηριστικές σεισμικές διαπασόν τους, αποτελεί μία ενθουσιώδη πομπή, που πορεύεται μέσω φορτισμένων ηχητικών οροπεδίων, από τον αναφλέγων πυρήνα τους, ως τους σιωπηλούς ουρανούς.

Πριν την έναρξη της performance των Mohammad στο εσωτερικό του κτιρίου του Σουφαρί Σαράι θα προβάλλονται εξαιρετικά video art έργα από΄Ελληνες αλλά και διεθνείς καλλιτέχνες, τα οποία έχει επιμεληθεί το διεθνές Photometria Festival, δίνοντας έτσι μια άλλη διάσταση και προοπτική στο εσωτερικό του κτιρίου του Σουφαρί Σεράι.
Η μουσική και τα εξαιρετικά ηλεκτρονικά soundscapes του Rendeece (πρώτη παρουσίαση του project Faust με αποκλειστικό video installation της KROUTSEF) θα ανοίξουν τη βραδιά με τον καλύτερο τρόπο.

Πρόκειται για μία αμιγώς μυσταγωγική παράσταση σε έναν πανέμορφο χώρο της πόλης των Ιωαννίνων.

Δείτε την εκδήλωση MΜΜΔ – Mohammad live στο Facebook εδώ

 

 

Η συντακτική ομάδα του jointhecity.gr δε φέρει ευθύνη για οποιαδήποτε αλλαγή στις εκδηλώσεις από πλευράς διοργάνωσης τους.

Ορισμένα πεδία των καταχωρήσεων ενδέχεται να λείπουν .