Είμαστε οι Πολιτιστικές Ομάδες της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και φέτος διοργανώνουμε, όπως κάθε χρόνο, το 14ο, κατά σειρά, τριήμερο φεστιβάλ μας, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 31/5 – 2/6 στην Πανεπιστημιούπολη (μπροστά από τη Δ’ ΦΕΠΑ).

Το φεστιβάλ αυτό, που αποτελεί γεγονός δεδομένο πια για τις γύρω γειτονιές, προετοιμάζεται κάθε χρόνο μόνο με τον κόπο και το μεράκι των μελών των Πολιτιστικών Ομάδων. Δεν είναι τυχαία η επιλογή να έχει ελεύθερη είσοδο και τιμές κόστους, ώστε να μπορούν όλες και όλοι να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν φθηνά μέσα στην κρίση. Περιλαμβάνει δρώμενα, που προάγουν τον πολιτισμό, όπως τον αντιλαμβανόμαστε και τον θέλουμε εμείς, κόντρα σε όσα προάγει η κυρίαρχη αντίληψη. Η προσπάθεια αυτή γίνεται αλληλέγγυα και αυτοοργανωμένα, τόσο από οικότροφους και μη – μέλη των ομάδων, που το οργανώνουν και το στηρίζουν, όσο και από καλλιτέχνες, που μας στηρίζουν και έρχονται αφιλοκερδώς. Περιλαμβάνει, επίσης, συζητήσεις, περίπτερα ενημέρωσης, παιδικό πρόγραμμα, βιβλιοπωλείο και εκθέσεις φωτογραφίας.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που σκοπό έχει να κοινωνικοποιήσει τον χώρο των εστιών και να αναδείξει ότι οι συλλογικές και από τα κάτω προσπάθειες μπορούν να αποτελέσουν μια ουσιαστική και δημιουργική φωνή αντίδρασης στη σύγχρονη εκμεταλλευτική πραγματικότητα.

Είσοδος από Ταξίλου ή κεντρική πύλη Πανεπιστημιούπολης.