6ο Φεστιβάλ Βοτανικού-Ο Βοτανικός μέσα στο χρόνο- Από το 1920 στο σήμερα»

Οι γραμμές του τρένου οριοθετούν τη γειτονιά του Βοτανικού, μια γειτονιά που με τα παλιά αρχοντικά, τις εγκαταλειμμένες βιοτεχνίες και αποθήκες που επαναπροσδιορίζονται χωρίς να χάνουν την ιδιαίτερη ταυτότητά τους, και μετατρέπονται σε χώρους τέχνης, με τα απομεινάρια της βιομηχανικής εποχής, τα συνεργεία, την οργιώδη βλάστηση στις απέραντες αλάνες να συνθέτουν ένα υπέροχο industrial περιβάλλον, αλλά και ταυτόχρονα, μια γειτονιά με ζεστούς κατοίκους και καλλιτέχνες που τα τελευταία χρόνια ζουν και δημιουργούν εδώ. Οι γραμμές του τρένου γίνονται σημείο αναφοράς για το φεστιβάλ Βοτανικού «Κάτω από τις γραμμές», που εμπνεύστηκε ακριβώς από αυτήν την οριοθέτηση και κάθε χρόνο μας ξανασυστήνει τη γειτονιά με τις αλλαγές της, τις αφίξεις της, τα καινούργια πρόσωπα, τους νέους χώρους αλλά και την πολιτισμική δημιουργικότητα που αναδεικνύεται μέσα σε αυτούς.
Φέτος το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην εξέλιξη της περιοχής του Βοτανικού μέσα στο χρόνο με φωτογραφικές εκθέσεις, Live, προβολές, θέατρο και Dj Party.
Το Φεστιβάλ Βοτανικού «Κάτω από τις Γραμμές» διοργανώνεται φέτος για 6η φορά από τους χώρους συνάθροισης και πολιτισμού της περιοχής από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου.