Ο δημοφιλής συνθέτης Goran Bregovic επιστρέφει δισκογραφικά με το Τρία Γράμματα από το Σαράγιεβο, έναν ολοκληρωμένο δίσκο 11 συνθέσεων, με δυνατή μουσική και σημαντικές συνεργασίες. Είναι ένας βιωματικός δίσκος, αφού η αναφορά του στην πόλη που μεγάλωσε, την «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων», όπου συνυπήρχαν έως πρόσφατα αρμονικά διαφορετικές θρησκείες και πολιτισμοί, προσδίδει στην δουλειά του έναν πιο προσωπικό αλλά ταυτόχρονα πανανθρώπινο χαρακτήρα, αφού συνδιαλέγεται με το πάντα επίκαιρο θέμα της Ειρηνικής Συνύπαρξης, της Συμφιλίωσης και του Σεβασμού της Διαφορετικότητας. Στον δίσκο αυτό ενώνει, αλληγορικά, τις τρεις βασικές θρησκείες αξιοποιώντας μεταφορικά ως κοινό στοιχείο τους, το βιολί. Το άλμπουμ εκτός από τα Ορχηστρικά κομμάτια, περιέχει πολύ δυνατά τραγούδια, με την συνεργασία των Bebe, Rachid Taha, Riff Cohen, Asaf Avidan, Sifet and Mehmed. Τα τραγούδια είναι σε στίχους Ισπανικούς, Εβραικούς, Αραβικούς, Αγγλικούς και Σερβοκροάτικους.

Ο συνθέτης αγαπήθηκε ιδιαίτερα στην χώρα μας, μέσα από τα soundtracks κορυφαίων ταινιών, την δισκογραφία του και τις συνεργασίες με καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες. Αυτό που έκανε όμως πάντα την διαφορά, ήταν οι ζωντανές εμφανίσεις του, που υπόσχονταν πάντα μια διονυσιακή γιορτή, με «γκάζια» στα χάλκινα.

Αυτό θα κάνει και το καλοκαίρι του ’18, σε περιορισμένες πόλεις και φεστιβάλ.Με μεγάλη μας χαρά θα τον φιλοξενήσουμε για μια μοναδική συναυλία στο stage του Φρουρίου της Καβάλας, στο πλαίσιο του Cosmopolis festival 2018!

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
Ώρα: 21:30
Φρούριο Καβάλας (Παλιά Πόλη)

Εισιτήρια: πληροφορίες για προπώληση σύντομα