​Η βραβευμένη ομάδα χορού Πρόσχημα παρουσιάζει τη νέα της παραγωγή Terrain. Τόποι ρευστοί σε ένα χώρο υπό συνεχή επαναπροσδιορισμό. Ευτελή υλικά που δομούν το σκηνικό χώρο. Σώματα που διαρκώς μετατοπίζονται. Διαφορετικές συγκυρίες που προκύπτουν κάθε φορά στον χώρο και τον χρόνο, δημιουργούν υποκειμενικές αναγνώσεις των γεγονότων τόσο από τα σώματα των ερμηνευτριών όσο και του κοινού. Κάθε παράσταση είναι ένα διαφορετικό έργο, το οποίο επιτρέπει στις χορεύτριες και τους θεατές μια πολύπλευρη και φευγαλέα ερμηνεία του μέσα από την βιωμένη πραγματικότητα.

​​Η Μαρία Κολιοπούλου εξελίσσει τη χορογραφική της έρευνα για την υποκειμενικότητα του παραστατικού σώματος και επιχειρεί με πολύσημους τρόπους να γεφυρώσει διαφορετικούς τρόπους έκφρασης και πρόσληψης, θέμα το οποίο συνιστά τον πυρήνα των έργων της. Στο Terrain συνεχίζει την πολυετή συνεργασία της με τον καλλιτέχνη Γιάννη Ισιδώρου, τον εικαστικό Αντώνη Βολανάκη και τον σκηνογράφο και σχεδιαστή φωτισμών, Θωμά Οικονομάκο.

Χορεύουν οι Ιωάννα Αποστόλου, Κωνσταντίνα Γώγουλου και Χριστίνα Ράινχαρτ, ερμηνεύτριες με ξεχωριστή πορεία στο πεδίο του σύγχρονου χορού. Το Terrain παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2018 στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης, Off Borders Festival, με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο των επιχορηγήσεων χορού για το 2018.

​​Η ομάδα χορού Πρόσχημα έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια, έργα σε παραγγελία της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιώς και Νήσων και του Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στο Αλγέρι. Έχει διακριθεί με το βραβείο Jarmila Jeřábková award (2008) στο New Europe Festival στην Πράγα και το 2ο Βραβείο στο International Contemporary Dance Festival of Algiers (2013) στο Αλγέρι.

Το 2017 η Μαρία Κολιοπούλου δίδαξε χορογραφία και αυτοσχεδιασμό στο Belgrade Dance Institute και χορογράφησε το έργο 4only για την Editta Brown Company στην Αυστρία. Συνεργάζεται με την Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στο πρόγραμμα iDance: Χορός χωρίς διακρίσεις.

Πληροφορίες – κρατήσεις: 6936511324 Περιορισμένος αριθμός θεατών – Κράτηση απαραίτητη.

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

  • Χορογραφία: Μαρία Κολιοπούλου
  • Ερμηνεία: Ιωάννα Αποστόλου, Κωνσταντίνα Γώγουλου, Χριστίνα Ράινχαρτ
  • Σχεδιασμός Ήχου / Live Sound Set: Γιάννης ΙσιδώρουΚοστούμια: Αντώνης Βολανάκης
  • Σχεδιασμός Φωτισμών: Θωμάς Οικονομάκος
  • Οργάνωση παραγωγής: Δήμητρα Κρητικίδη
  • Παραγωγή: Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πρόσχημα με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού​​
  • Επιμέλεια επικοινωνίας: Χρήστος Πολυμενάκος