Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Eightball Club (Πίνδου 1, Λαδάδικα – Θεσσαλονίκη)

οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Η ιστορία των Jaya The Cat θα μπορούσε να αποτελεί σενάριο από καλογυρισμένη teenager movie. Αμερικάνοι στην καταγωγή, από τη Βοστώνη, οι κιθαρίστες Geoff Lagadec και Dave Smith και ο μπασίστας Ben Murphy συναντήθηκαν στα τέλη των 90’s χάρη σε δύο πολύ δυνατούς δεσμούς που τους συνδέουν ακόμη. Ο ένας είναι η παθολογική τους αγάπη για την dub και την punk των χρυσών δεκαετιών του ’60 και του ’70. Ο δεύτερος -και σημαντικότερος- είναι η διαρκής κατανάλωση λίτρων μπύρας με ιδιαίτερη προτίμηση μάρκας ανά γεωγραφική επικράτεια!

Δυο δεκαετίες αργότερα κι ενώ η μπάντα έχει πλέον εξελιχθεί σε κουιντέτο και κατοικοεδρεύει στο Αμστερνταμ, οι μελωδίες τους και η φήμη για θεότρελα shows έχει πλέον κατακτήσει την Ευρώπη. Κάπου μέσα σε όλα αυτά θα συναντήσεις και μερικά από τα ωραιότερα reggae / punk rock / ska κομμάτια της δεκαετίας, στους πέντε σπουδαίους δίσκους που έχουν κυκλοφορήσει.

Η μπάντα που τη συνδέει τεράστια αγάπη με την πόλη μας (έχοντας άλλωστε γράψει και τραγούδι με τον τίτλο “Thessaloniki”) επιστρέφει για να ολοκληρώσει όσα άφησε στη μέση στην τελευταία τους εμφάνιση στο Street Mode του 2018.